Juridische buitenrondleiding (Just Peace Festival)

Wandeling
04-10-2020 | 13:00

Ontdek de verschillen tussen het moderne Nederlandse recht en het rechtssysteem zoals dat vroeger in Nederland was. Principes die nu als basis voor ons recht dienen, zouden in de Middeleeuwen heel vreemd zijn geweest. Andersom prijzen we ons gelukkig dat het systeem niet meer is zoals toen. Hoe is het recht door de eeuwen heen geworden zoals wij het nu kennen? Was Den Haag altijd al de stad van Vrede en Recht? We maken een wandeling langs een aantal plekken die een bijzondere rol hebben gespeeld in de juridische geschiedenis van ons land.

Praktisch

  • Start 13.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Wij verzoeken u vriendelijk om 10 minuten vooraf aanwezig te zijn.
  • Tickets kosten €5,- per persoon. Om zeker te zijn van een plaats raden wij aan tickets te reserveren via onze website (ga op de ticketpagina naar de desbetreffende datum in de agenda).
  • Maximaal 12 deelnemers per wandeling (2 gidsen).
  • Wij vragen u tijdens de wandeling afstand van de gids en elkaar te houden. Verkouden, keelpijn of koorts? Blijf thuis!
  • Tip: doe goede wandelschoenen aan en neem eventueel een paraplu mee, ook met regen gaat de wandeling door.

Just Peace

Den Haag ademt vrede en recht. Onze ambitie is om te bouwen op dit fundament met als doel om vrede & recht in de harten en het handelen van onze inwoners, ondernemers en organisaties een belangrijke plaats te geven.Vanwege recentelijke ontwikkelingen rondom COVID-19 is het programma van Just Peace Festival en de Haagse Internationale Open Dag anders ingevuld.

Van zondag 20 september, de dag voor de Internationale Dag van de Vrede, tot en met 24 oktober, de viering van het 75 jaar bestaan van de Verenigde Naties, staan Just Peace partners en Internationale organisaties in Den Haag centraal. In deze periode worden vele interessante en leerzame (virtuele) activiteiten georganiseerd.

Foto: Kim Verkade