Museumnacht

21-10-2017 | 20:00

Freaky verhalen: de Gevangenpoort zit er vol mee. Van verdachte criminelen tot angstaanjagende strafwerktuigen: je komt ze allemaal tegen tijdens de Museumnacht Den Haag. Laat na de rondleiding (slow-lane) of storyteller (fast-lane) een mug shot van jezelf maken. En durf jij jezelf te laten “brandmerken” met het stadswapen van Den Haag, net zoals dat vroeger gebeurde bij verbannen criminelen?

Doorlopend programma (van 20:00 tot 01:00 uur):

  • Spannende avondtours door eeuwenoude cellen
    Ga mee met een rondleiding door de eeuwenoude cellen van de Gevangenpoort en ontdek de freaky verhalen die schuilgaan achter deze middeleeuwse gevangenis! Van verdachte criminelen tot angstaanjagende strafwerktuigen: onze gids vertelt je er alles over tijdens de Museumnacht. En wie weet loop je zelfs nog wel een oud-gevangene tegen het lijf…
  • Storytellers
    Heb je geen tijd voor een rondleiding, maar wil je toch even de Gevangenpoort in tijdens de Museumnacht? Bezoek dan onze storytellers: zij vertellen korte verhalen over de gevangenen die vastzaten in dit eeuwenoude gebouw. Wist je bijvoorbeeld dat er ooit iemand veroordeeld is wegens het zingen van liedjes in het openbaar? En een ander omdat zij naaktmodel stond voor een schilder?
  • Laat een mug shot van jezelf maken in de Photobooth
    Neem plaats in de Doe-het-Selfiebox en laat een politiefoto van jezelf maken! Je krijgt de foto’s meteen mee naar huis. (Tip: je kunt de Photobooth op onze binnenplaats alleen bezoeken indien je deelneemt aan één van onze activiteiten tijdens de Museumnacht, dus ga mee met een spannende avondtour of bezoek onze storytellers).