Museumnacht

06-10-2018 | 20:00

Museumnacht Den Haag heeft dit jaar als thema in vuur en vlam. Vurige liefdes die zijn er ook achter de tralies. De Gevangenpoort neemt je mee naar de wereld van crime passionel, intriges en affaires.

Doorlopend programma (van 20:00 tot 01:00 uur):

  • Liefde achter tralies: rondleiding door eeuwenoude cellen
    Ga mee met een rondleiding door de eeuwenoude cellen van de Gevangenpoort en ontdek de liefdesverhalen die schuilgaan achter deze middeleeuwse gevangenis! Van verdachte criminelen tot angstaanjagende strafwerktuigen: onze gids vertelt je er alles over tijdens de Museumnacht.
  • Storytellers
    Wil je eens op een andere manier de Gevangenpoort ervaren tijdens de Museumnacht? Bezoek dan onze storytellerzij vertelt je alles over de intrigerende ‘Van Noortwyck-affaire’, die rond 1700 de hele stad in vuur en vlam zette…
  • Laat een mug shot van jezelf maken in de Photobooth
    Neem plaats in de Doe-het-Selfiebox en laat een politiefoto van jezelf maken! Je krijgt de foto’s meteen mee naar huis. (Tip: je kunt de Photobooth op onze binnenplaats alleen bezoeken indien je deelneemt aan één van onze activiteiten tijdens de Museumnacht, dus ga mee met een spannende avondtour of bezoek onze storytellers).