Museumnacht Kids (uitverkocht)

Kinderactiviteit
16-03-2019 | 17:00

Na het grote succes van vorig jaar wordt op zaterdag 16 maart 2019 wederom de Museumnacht Kids georganiseerd in Den Haag. Ook Museum de Gevangenpoort doet mee! Het thema van de Museumnacht Kids is dit jaar 'Fantasie'.

Fantasie, liegen en bedriegen (vanaf 8 jaar)

In de Gevangenpoort zijn vroeger een hele boel bijzondere en spannende dingen gebeurd, maar wat is daar allemaal van waar? Kun jij ontdekken wat fantasie of waarheid is? Ga mee door het oude cellencomplex en kom er zelf achter. En wat is eigenlijk het verschil tussen fantaseren, liegen en bedriegen? Gleijn Krol komt uit de 17e eeuw en weet daar alles vanaf, maar pas op voordat hij je in de maling neemt! Je vindt hem op onze Haagse Kermis. Blijf wel goed opletten tijdens je bezoek, ook de goochelaar laat graag zijn kunsten zien. Is hij jou te slim af of heb jij de trucs door? Ontdek het allemaal tijdens Museumnacht Kids in Museum de Gevangenpoort!

Doorlopend programma:

 • Rondleiding door het oude cellencomplex: Fantasie of Waarheid? (doorlopend)
  Stap terug in de tijd in het oude cellencomplex van de Gevangenpoort. Ontdek wie hier hebben vastgezeten en welke bijzondere verhalen hier hebben afgespeeld. Maar let op: wat is fantasie en wat is waarheid?

 • Haagse Kermis
  Welkom op de Haagse Kermis! Ontdek hoe sterk jij bent bij de kop-van-jut, fantaseer de grappigste versie van jezelf en neem een ouderwets lekkere traktatie.

 • Liegen en bedriegen, ben jij ze te slim af..?
  Ontmoet op de Haagse Kermis Gleijn Krol. Hij werd in 1803 bestraft voor losbandig en ongeregeld gedrag. Of had het er ook wat mee te maken dat hij een bedrieglijk dobbelspelletje speelde..? Vraag het hem zelf tijdens de Museumnacht Kids!

  Ook goochelaar Reinier Homme de l’Corbierre loopt rond op de Haagse Kermis. Pas voor hem op! Ook hij is in 1803 opgepakt wegens valsspelen en het bedrieglijk oplichten van onnozele lieden.. Ben jij hem wel te slim af?

 • Green Screen Fantasie fotoshoot
  Op de Haagse Kermis werden vroeger mensen tentoongesteld die er anders uitzagen dan de ‘gewone’ mensen. Wij maken jou vanavond ook een beetje ‘gek’: een hoofd zonder lichaam, geen probleem! Je krijgt de foto mee naar huis als bewijs.

LET OP: in de Gevangenpoort geldt 'éénrichtingsverkeer' tijdens de Museumnacht Kids. Let dus goed op waar je voorbij loopt en wat kiest: eenmaal voorbij betekent weer achteraan in de rij.

Praktische informatie

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar.
 • Tijd: van 17.00 tot 22.00 uur.
 • Kaartverkoop: Museumnacht Kids is uitverkocht.
 • Meer informatie over de Museumnacht Kids vind je hier.

Foto's: A.M. Minaard Fotografie