Nacht van de Dictatuur: van dictatuur naar democratie

Rondleiding
13-09-2019 | 20:45

Op vrijdag 13 september vindt de Nacht van de Dictatuur plaats in Den Haag. Politieke gevangenen zijn geschiedenis in Nederland. Maar niet overal op ons continent. Luister deze avond naar verhalen van de strijd tegen autoritaire overheden binnen de oude muren van Museum van de Gevangenpoort.

Hoe ontstaat een democratie uit een dictatuur? Vele scenario’s zijn mogelijk en veel heeft invloed. Denk aan hervormingen van overheidsstructuren of actie van burgers. Tijdens deze rondleiding lichten we uit hoe verschillende groepen in de maatschappij een stap richting de democratie zetten. Ook gaan we in op de uitdagingen die zij tegenkomen tijdens het transformeren van hun samenleving.

Het Nederlands Helsinki Comité en Justice & Peace organiseren samen deze interactieve tour tijdens de Nacht van de Dictatuur. Ga mee en luister naar verhalen over de Albanese transitie van de Hoxha-dictatuur naar een democratie. Leer meer over het werk en de ervaringen van een mensenrechtenactivist van het Shelter City netwerk uit Afrika, Azië of Zuid-Amerika. Maak het mee in het middeleeuwse gevang van Museum de Gevangenpoort.

De rondleidingen duren circa 45 minuten en starten bij Museum de Gevangenpoort. Houdt onze website in de gaten voor de actuele starttijden!

Dit evenement wordt georganiseerd door het Nederlands Helsinki Comité en Justice and Peace in het Museum van de Gevangenpoort in Den Haag.