Rondleiding en stadswandeling: gebroeders De Witt

Rondleiding
12-08-2018 | 13:15

Op zondag 12 augustus, tijdens het Hollands Historisch Festijn, organiseert Museum de Gevangenpoort een speciale rondleiding en stadswandeling over de gebroeders de Witt. Zij werden op 20 augustus 1672 vlak voor de Gevangenpoort vermoord en vervolgens gelyncht door een woedende menigte. Hoe kon het zo ver komen?

Onze gids vertelt u er alles over tijdens deze rondleiding en wandeling. Samen bezoekt u onder meer de Ridderkamer, Pijnkelder en Examineerkamer: de ruimtes waar Cornelis de Witt respectievelijk vastzat, gemarteld en ondervraagd werd. Daarna volgt een stadswandeling langs onder andere het Buitenhof, het vroegere Groene Zoodje en het standbeeld van Johan de Witt.

Kosten en aanmelden

  • Deze activiteit start om 13.15 uur bij Museum de Gevangenpoort en duurt circa 1,5 uur.
  • Kosten: reguliere entreeprijs (€ 10,00 of gratis met een Museumkaart, Rotterdam- of Ooievaarspas)
  • Aanmelden via info@gevangenpoort.nl of 070-3460861. Indien u zich niet vooraf aanmeldt, kunnen wij geen plek garanderen.

Tip: ook in het Haags Historisch Museum wordt aandacht besteed aan de sterfdag van de gebroeders De Witt. Sluit aan bij een lezing of een instaprondleiding, met speciale aandacht voor de tong en vinger die bewaard zijn gebleven.

Over het Hollands Historisch Festijn

Het Hollands Historisch Festijn brengt acht eeuwen vaderlandse geschiedenis tot leven op en rond het Binnenhof, één van de oudste bestuurscentra ter wereld die nog steeds in gebruik is. Er worden diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Bekijk hier het volledige programma van het Hollands Historisch Festijn, dat georganiseerd wordt door Stichting Historie-KS.