Groepsbezoek

Groepsbezoek

Rondleidingen met een gids en groepsbezoek zijn helaas op dit moment nog niet mogelijk.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Ontdek het verhaal van misdaad en straf uit voorbije tijden (najaar 2021).

Privérondleiding met een groep

Wilt u een rondleiding met uw eigen groep reserveren? Dan heeft u de keuze uit twee opties:

  • Basisrondleiding 'Voor straf naar de Gevangenpoort'

    Loop mee met een intrigerende rondleiding door de eeuwenoude cellen van de Gevangenpoort. U bezoekt onder meer de Pijnkelder, de Gajolen, de Ridderkamer en de Stockzolder. Onze gids vertelt u over de geschiedenis van de Gevangenpoort, de mensen die hier vastzaten en de straffen die gebruikelijk waren.

  • Themarondleiding 'De humanisering van het strafrecht'

    Verdachten moesten in de Gevangenpoort soms wel maandenlang wachten op hun straf. Lijfstraffen kwamen veel voor en ook de doodstraf werd soms uitgevoerd. Straffen diende als voorbeeld en gebeurde daarom altijd in het openbaar. Vanaf de 16de eeuw kwam er bezwaar tegen de barbaarse kanten van de toenmalige rechtspleging en werd de roep om meer humaniteit binnen het strafrecht groter. De guillotine deed zijn intrede, eerst in Frankrijk en later ook in Nederland, om de doodstraf zo humaan mogelijk uit te voeren.

"Een bijzonder leuke en informatieve rondleiding, waar mijn collega's en ik genoeg stof tot praten aan over hebben gehouden. Een bezoek aan de Gevangenpoort is zeker een aanrader als teamuitje met collega's. Wij hebben er in ieder geval van genoten!" Anne van Wijk, Bibliotheek Segbroek

Neem contact met ons op voor boekingen en/of meer informatie.

Wandeling

Het Binnenhof als middeleeuws kasteel

Een wandeling door voorbije tijden. U verkent het Binnenhof en de omgeving van het Binnenhof, zoals het eeuwen geleden was: het hof van de Graven van Holland, omringd door grachten en muren met drie toegangspoorten. In zeven eeuwen veranderde er veel in het gebied rond de Hofvijver, maar veel sporen uit het verleden zijn nog herkenbaar. U volgt de (bouw)geschiedenis, van kasteel tot hedendaags bestuurscentrum.

Wilt u deze wandeling boeken?

  • Start- en eindpunt bij de Gevangenpoort

  • Kosten € 65,- per gids, voor een groep van maximaal 25 personen.

  • Graag minimaal een week van tevoren reserveren via 070 3460861 of info@gevangenpoort.nl.

Tickets