Museumkwartier Den Haag
foto's: Anne Reitsma

Museumkwartier Den Haag

Combineer je bezoek aan Rijksmuseum de Gevangenpoort met een ander museum in de stad. Wij hebben tips om je dagje Den Haag nóg leuker te maken.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Rondom de historische Hofvijver, het Binnenhof en het statige Lange Voorhout bevinden zich, naast ons museum, nóg 13 andere culturele hotspots. Allemaal op loopafstand van elkaar. Samen vormen zij het Museumkwartier Den Haag. Een aanrader voor een cultureel dagje uit in de Hofstad.

Ontdek het Museumkwartier Den Haag

Den Haag is rijk aan geschiedenis, kunst en prachtige schatten. In het Museumkwartier komen oude klassiekers, bekende meesters en jonge talenten samen in de musea en theaters in de stad. Ontdek Rembrandt en Vermeer in het Mauritshuis, laat je verbazen door de optische illusies van Escher in het Paleis en leer nieuw talent kennen in de Koninklijke Schouwburg en Theater Diligentia. Bezoek de historische Kloosterkerk aan de Lange Voorhout. Vergeet ook niet een wandeling rond het Binnenhof te maken: al 800 jaar het politieke hart van Nederland (en nu even in renovatie).

Ook te bezoeken in het Museumkwartier Den Haag: het Haags Historisch Museum waar je alles leert over 800 jaar Binnenhof, Museum Bredius met een bijzondere particuliere kunstcollectie, Galerij Willem V, het oudste museum van Den Haag en ANNA’s Kiss & Ride aan Korte Vijverberg 2 en Lange Houtstraat 8. Hedendaagse beeldende kunst vind je bij West Den Haag (in de voormalige Amerikaanse ambassade) en bij kunstenaarskring Pulchri Studio

MAURITSHUIS[1].jpg

Programma
Meerdere keren per jaar organiseert het Museumkwartier evenementen en bijzondere activiteiten in de openlucht. Daarnaast zijn er tientallen festivals, markten en tentoonstellingen te bezoeken. Houd de Museumkwartieragenda en social media in de gaten om te zorgen dat je deze niet mist.

AR Route in Museumkwartier
Wil je het Museumkwartier met andere ogen ervaren? Loop dan de Augmented Reality (AR) Route. Met de AR route ontmoet je de historische personen die hier echt rondgelopen hebben! Ga op de foto met kinderster Mozart die net heeft opgetreden voor het Haagse Hof, of ontmoet Mata Hari bij Hotel Des Indes. Je kunt op straat de rode lakzegels gemakkelijk herkennen en de codes bij ieder punt scannen. De uitleg van de webapp is hier te vinden. Ontdek deze AR Route met je vrienden en vriendinnen of met de hele familie.

AR Route.jpeg

Winkelen en horeca in de binnenstad
Combineer een bezoek aan het Museumkwartier Den Haag met een bezoek aan de gastvrije Haagse horeca of de vele bijzondere en unieke winkels aan de Denneweg of het Noordeinde. In de compacte Haagse binnenstad ligt alles op loopafstand van elkaar. Geniet van een kop koffie op de Plaats, een lunch in een van de binnentuinen aan de Lange Houtstraat, een chique diner op de Denneweg of mensen kijken tot in de late uren op het Plein. Op het Noordeinde vind je allerlei prachtige boetieks en galeries en een bezoek aan de Passage is altijd een feest.

Bereikbaarheid
Het Museumkwartier ligt vlakbij Centraal Station Den Haag. Uiteraard stoppen daar naast trein en metro ook veel tram- en busverbindingen. Alle musea en theaters liggen vlakbij elkaar, meestal nog geen honderd meter uit elkaar. Wil je toch liever met de auto komen? Het Museumkwartier heeft een eigen parkeergarage. De entree van Interparking Museumkwartier ligt op het Toernooiveld ter hoogte van de Koninklijke Schouwburg naast West Den Haag. 

PLATTEGROND[1].png

Klik op de plattegrond om deze te vergroten.

Tot snel in het Museumkwartier Den Haag!

Tickets