Vacatures

Vacatures

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers om rondleidingen te verzorgen.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De Gevangenpoort is een uniek middeleeuws poortgebouw in het centrum van Den Haag. Vier eeuwen lang zijn verdachten van moorden, muntvervalsing, diefstal en wanbetaling in dit gebouw opgesloten. Sinds 1882 is het bijzondere cellencomplex een museum. Jaarlijks bezoeken zo’n 50.000 mensen het museum. Dagelijks zijn er rondleidingen om de spannende en leerzame verhalen van de Gevangenpoort aan nieuwsgierige bezoekers te vertellen.

Vacature: rondleider (op vrijwillige basis)

Als rondleider geef je rondleidingen voor volwassenen en/of jongeren door
het museum en leidt je stadswandelingen door historisch Den Haag. Je bent host (m/v/x) namens het museum en zorgt voor een gastvrije ontvangst van groepen bezoekers.

Je beschikt over enige historische kennis en vindt het leuk om het publiek met de historie van de Gevangenpoort en haar omgeving kennis te laten maken. Vlotte spreekvaardigheid in Nederlands en Engels of een andere buitenlandse taal is voor jou geen probleem.

Verder heb je:

  • interesse in en kennis van de stad Den Haag
  • een relevante opleiding of achtergrond
  • ervaring in het omgaan met groepen
  • een representatieve verschijning
  • flexibiliteit en humor

Vanzelfsprekend bieden we je ondersteuning en extra kennis aan, zodat je groepen goed voorbereid kan ontvangen. Doel is dat zowel rondleider als bezoekers een positieve ervaring hebben.


Wat bieden wij nog meer?

Je wordt deel van een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. Jaarlijks organiseren wij uitjes, bijeenkomsten en bieden mogelijkheden tot ontwikkeling. Natuurlijk ontvang je een vrijwilligersvergoeding.

Ben je geïnteresseerd? Wij ontvangen graag een korte motivatie per e-mail t.a.v.
Marieke van Os (vanos@haagshistorischmuseum.nl). Voor meer informatie kun je bellen naar: 070 3123065.

Wij geloven in de kracht van diversiteit in ons personeelsbestand. Het museum wil een afspiegeling zijn van de stad waarin we werken en we zijn dus op zoek naar een diversiteit aan mensen met verschillende achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. Kandidaten die zich hierin herkennen roepen we vooral op te reageren. 

Tickets