Verder in Den Haag

Het Haags Historisch Museum, aan de overkant van de Hofvijver, presenteert de geschiedenis van Den Haag. U vindt er onder meer stadsgezichten, portretten, zilverwerk, poppenhuizen en Haagse curiosa.

Galerij Prins Willem V, naast de Gevangenpoort, toont de indrukwekkende schilderijencollectie van stadhouder Willem V in zijn 18e-eeuwse praalkamer.

De imposante Ridderzaal op het Binnenhof, is nu onder meer bekend van Prinsjesdag. De Gevangenpoort was eens een van de vier toegangspoorten tot het Binnenhofcomplex. Wilt u meer weten over de relatie tussen deze eeuwenoude gebouwen of vindt u het gewoonweg interessant deze monumenten eens van binnen te bekijken? Kijk dan eens op Prodemos.nl.

In het Humanity House kan je aan den lijve ondervinden wat het betekent om te moeten overleven in een gebied waar een conflict heerst of een ramp heeft plaatsgevonden. Via een indrukwekkende ervaringsreis wordt het onvoorstelbare voorstelbaar gemaakt.

Tijdens de stadswandelingen hoort u van onze gidsen veel meer over de rijke geschiedenis van het gebied rond het Binnenhof en de Hofvijver.