Verder in Den Haag

Bent u een dag of weekend in Den Haag? Combineer uw bezoek aan de Gevangenpoort dan eens met een ander museum in Den Haag.

  • In het Haags Historisch Museum, aan de overkant van de Hofvijver, ontdekt u de geschiedenis van Den Haag. U vindt er onder meer de tong en vinger van de gebroeders De Witt, die vlak voor de Gevangenpoort gelyncht werden door een woedende menigte.
  • Galerij Prins Willem V, naast de Gevangenpoort, toont de indrukwekkende schilderijencollectie van stadhouder Willem V in zijn 18e-eeuwse praalkamer.
  • De imposante Ridderzaal op het Binnenhof, is nu onder meer bekend van Prinsjesdag. De Gevangenpoort was eens een van de vier toegangspoorten tot het Binnenhofcomplex. Wilt u meer weten over de relatie tussen deze eeuwenoude gebouwen of vindt u het gewoonweg interessant deze monumenten eens van binnen te bekijken? Kijk dan eens op Prodemos.nl.
  • Tijdens de stadswandelingen hoort u van onze gidsen veel meer over de rijke geschiedenis van het gebied rond het Binnenhof en de Hofvijver.

Kijk voor meer tips op het gebied van cultuur, winkelen en eten op BinnenstadDenHaag.com.