Wandelingen
Wandelingen

Wandelingen

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Oorspronkelijk is Museum de Gevangenpoort gebouwd als toegangspoort van het Hof van Holland. Het huidige Binnenhof is van oudsher al een plek waar belangrijke mensen vergaderen, beslissingen nemen en hun voetsporen hebben liggen. Deze toegangspoort is het uitgangspunt voor onze vele wandelingen, waarbij laten we zien waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld. Bekijk hier alle beschikbare wandelingen.

  • Duur: 60 minuten
  • Kosten: € 4,00 per student.
  • De begeleidende docent mag gratis mee. Maximaal twee begeleiders per 25 studenten.
  • Reserveren via info@gevangenpoort.nl of 070 - 346 08 61.

Tijdens de stadswandelingen laten we zien waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld. Deze wandelingen zijn ook ideaal te combineren met onze museumlessen.

Oorspronkelijk is Museum de Gevangenpoort gebouwd als toegangspoort van het Hof van Holland. Het huidige Binnenhof is van oudsher al een plek waar belangrijke mensen vergaderen, beslissingen nemen en hun voetsporen hebben liggen. Deze toegangspoort is het uitgangspunt voor onze vele wandelingen, waarbij laten we zien waar de geschiedenis zich heeft afgespeeld. De wandelingen zijn ook goed te combineren met onze museumlessen en rondleidingen: u bekijkt dan de plekken waar de verhalen zich écht afspeelden.

Wij bieden verschillende wandelingen:

Het Binnenhof als middeleeuws kasteel - stadswandeling

Met uw leerlingen verkent u het Binnenhof en de omgeving van het Binnenhof, zoals het eeuwen geleden was: het hof van de Graven van Holland, omringd door grachten en muren met drie toegangspoorten. In zeven eeuwen veranderde het keer op keer van gezicht. We volgen de (bouw)geschiedenis, van kasteel tot bestuurscentrum.

  • Duur: 60 minuten.
  • Kosten: € 4,00 per leerling/deelnemer.

“Emotietrip” - een spannende audiowandeling (voor bovenbouw PO en onderbouw VO)

Duistere, waargebeurde verhalen, bij de Hofvijver en op het Binnenhof. De beul op het schavot, boze schutters, een woedende menigte… één druk op de knop en ze komen tot leven. De Emotietrip is een audio-stadswandeling langs historische onheilsplekken van Den Haag, inclusief een routeboekje. U kunt er voor kiezen om de leerlingen in eigen tempo rond te laten lopen, of met elkaar als groep te lopen.

  • Duur: 45-60 minuten.
  • Kosten: € 4,00 per leerling/deelnemer.
  • Begeleiding gratis. Max. 2 begeleiders per 15 leerlingen.
  • Te reserveren van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Tickets