Over het museum

Over het museum

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

Rijksmuseum de Gevangenpoort is een icoon in Den Haag, prachtig gelegen aan de Hofvijver. In de 13de eeuw vormde dit gebouw de imposante toegangspoort tot het Binnenhof. Enkele eeuwen later werd het een gevangenis en gerechtsgebouw van het machtige Hof van Holland. Hier wachtten verdachte misdadigers op hun proces en werden wanbetalers opgesloten. Tegenwoordig vertelt Rijksmuseum de Gevangenpoort het spannende verhaal van misdaad en straf in voorbije tijden.

Ontdek hoe men vroeger werd opgesloten, berecht en gestraft

Hier zie én beleef je hoe mensen in vroeger tijden werden opgesloten, berecht en gestraft. In welke cellen zaten zij vast? Was er verschil tussen arme en rijke gevangenen? Waar kregen zij hun vonnis te horen? En welke straffen werden er gegeven? Je hoort er alles over tijdens een rondleiding met onze gids. Op deze plek vonden enkele belangrijke momenten uit de Nederlandse geschiedenis plaats, zoals de moord op de gebroeders De Witt. Ook kun je in het museum de nationale collectie martel- en strafwerktuigen bekijken.

Aangeraden door Lonely Planet & Tripadvisor

Een hele eer: in 2016 nam Lonely Planet de Gevangenpoort op in de gids 50 Museums to blow your mind. De internationale reisgids plaatste het het museum daarin tussen wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Akropolis in Athene en de Verboden Stad in Beijing. Ook mocht de Gevangenpoort de afgelopen jaren een Certificaat van Uitmuntendheid in ontvangst nemen van de internationale beoordelingswebsite Tripadvisor.

Tickets