Collectie Online

Collectie Online

Bekijk online de gehele collectie.

Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Meer info

Accepteren

De collectie van Rijksmuseum de Gevangenpoort bestaat uit ruim 500 objecten, die grotendeels zijn vastgelegd in een online database. Achter de schermen werken we eraan om deze objecten van steeds meer en betere informatie te voorzien.

Ondertussen kunt u de online database al raadplegen.
Bezoek de database via deze link.

Voer bij Eenvoudig zoeken direct uw zoekterm in (bijvoorbeeld “guillotine,” “Johan de Witt” of “schandbord”. Wilt u uw zoekopdracht verfijnen met bijvoorbeeld een jaartal, vervaardiger of materiaalsoort? Ga da naar Uitgebreid zoeken.

04_Afbeelding tekst Collectie Online.JPG


Samen met het Haags Historisch Museum vormt Rijksmuseum de Gevangenpoort één stichting en zodoende zijn beide collecties ondergebracht in één database. In deze database zult u dus objecten tegenkomen van beide musea. Om gericht te kunnen zoeken, ziet u hier een overzicht van alleen de objecten uit de collectie van de Gevangenpoort. Vervolgens kunt u de gewenste titel van een object kopiëren naar het zoekveld van Eenvoudig zoeken in de online database.

Collectie Nederland

Rijksmuseum De Gevangenpoort is ook aangesloten bij Collectie Nederland: dé website om meer dan 190 collecties in één keer te doorzoeken. Wanneer u op deze website bijvoorbeeld zoekt op “schandbord,” krijgt u niet alleen zoekresultaten uit onze collectie, maar uit collecties in heel Nederland. Wilt u liever zoeken via Collectie Nederland? Klik dan hier.

Tickets